Σκοπός του Δ.Ι.Ε.Κ είναι
να προετοιμάσει έναν Βοηθό Νοσηλευτή ο οποίος θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες εργασιακές απαιτήσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η φοίτηση στο Δ.Ι.Ε.Κ είναι πρωινή, και παρέχεται δωρεάν.
Η φοίτηση άρχεται κατά το χειμερινό εξάμηνο – μήνα Οκτώβριο.
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εγγραφή και φοίτηση.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στα ΙΕΚ, οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται αναβολή στράτευσης
Η αρχική εγγραφή γίνεται με υποβολή αίτησης προς επιλογή του υποψηφίου στο Δ.Ι.Ε.Κ και οριστικοποιείται με σχετική αίτηση εφ΄ όσον επιλεγεί. Για το χειμερινό εξάμηνο οι αρχικές εγγραφές πραγματοποιούνται το πρώτο 15ήμερο του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ κάθε έτους κατάρτισης. (Οι ακριβείς ημερομηνίες ανακοινώνονται).
Δικαίωμα αίτησης προς επιλογή – Αρχική εγγραφή- έχουν οι εξής Τίτλοι Σπουδών: Απολυτήριο ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Πτυχίο ΤΕΛ, Πτυχίο ΤΕΕ- Β΄ Κύκλου Σπουδών.

Οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ.), καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων δύνανται να εγγράφονται στο Γ΄ εξάμηνο, εφόσον πρόκειται για τίτλο σε ειδικότητα του επαγγελματικού τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από το ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμη δομή δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, χωρίς δικαίωμα απαλλαγής από μαθήματα των επόμενων εξαμήνων.

Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Ι.Ε.Κ., με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία ήδη έχουν διδαχθεί, ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α΄ και σε συναφείς ειδικότητες Ι.Ε.Κ., σύμφωνα με τους Οδηγούς Κατάρτισης και ύστερα από έγκριση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. και Ν.

Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να παρακολουθεί σε ένα μόνο Ι.Ε.Κ μία μόνο ειδικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισής του, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης ή μαθητείας. Οι καταρτιζόμενοι δε δύναται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η κατάρτιση διαρκεί 5 εξάμηνα, επιμερισμένη ως εξής: σε 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, (1200 ώρες ειδικότητας), και σε 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης στο Νοσοκομείο συνολικής διάρκειας 960 ωρών.
Κάθε εκπαιδευτικό έτος περιλαμβάνει δύο εξάμηνα φοίτησης έκαστο 300 ωρών κατάρτισης.
Το χειμερινό ολοκληρώνεται την 15η Φεβρουαρίου και το εαρινό την 30η Ιουνίου.

Η περίοδος της πρακτικής άσκησης (5ο εξάμηνο) μπορεί να είναι συνεχιζόμενη ή τμηματική, ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης του τέταρτου εξαμήνου και πρέπει να ολοκληρωθεί, σε κάθε περίπτωση, εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την λήξη του τελευταίου εξαμήνου θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης.
Η φοίτηση είναι υποχρεωτική σε όλα τα μαθήματα.
Στους αποφοίτους αφού ολοκληρώσουν και τα 5 εξάμηνα κατάρτισης χορηγείται Β.Ε.Κ/Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης , και αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.

Ονομασία

ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κωδικός ΜΜ

1026857

Κωδικός Υπουργείου

sch1026857

Βαθμίδα εκπαίδευσης

ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κατηγορία

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Νομικός Χαρακτήρας

ΔΗΜΟΣΙΟ

Νομικός Χαρακτήρας

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διεύθυνση

Μάρκου Μπότσαρη 6

Τ.Κ.

46300

Τηλέφωνο

2664360415

Fax

2664360415

Email

 

Διεύθυνση Εκπαίδευσης

 

Περιφέρεια Εκπαίδευσης

 

Νομός

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δήμος

ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Περιφέρεια Εκπαίδευσης



ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ